Naast het bekende Bondi Beach kent Sydney nog een heel mooi strand: Manly Beach. Deze relaxte kustplaats is te bereiken per ferry vanaf Circular Quay in Sydney. Bij aankomst raakte ik meteen jaloers op de inwoners van Manly. Zij wonen nogal mooi, zo aan het strand. Hang hier een paar dagen rond en je begrijpt waarom ze zeggen: 'Only seven miles from Sydney and a million miles from care'.

Doen 

  • Voor veel reizigers zijn Sydney en Manly Beach de eerste stops in Australië. Maak gebruik van je jetlag en begin de ochtend met een rondje hardlopen. En je bent heus niet alleen. Veel locals rennen langs het strand of pakken wat ochtendgolven voordat ze naar kantoor gaan. 
  • Huur een surfboard en leer surfen. Een cliche, maar wel de moeite waard. De zee ligt hier iets minder vol met surfers dan in Bondi Beach. Dat betekent meer ruimte om talloze keren gespoeld te worden, te vloeken en uiteindelijk met een big smile op je plank te staan. 
  • Loop The Manly Scenic Walkway. Deze drie uur durende wandeling brengt je naar prachtige uitzichten en leidt je door de bush waar je alleen maar vrolijke vogels hoort fluiten. 

4x proosten in Manly

Chica bonita.   Mexicaanse taco's, cocktails en cerveza in hartje manly. 

Chica bonita.  Mexicaanse taco's, cocktails en cerveza in hartje manly. 

Manly Wharf hotel.  4 bars,  muziek, goed uitzicht. Beter wordt het niet.

Manly Wharf hotel. 4 bars,  muziek, goed uitzicht. Beter wordt het niet.

manly wine.  strijk hier neer en sluit de dag af met wijn.

manly wine. strijk hier neer en sluit de dag af met wijn.

Donny's bar.  staat bekend als de concrete playground van manly.

Donny's bar. staat bekend als de concrete playground van manly.

De markt

Genoeg winkels in Manly, dat zul je zelf wel ontdekken :). Maar wat ik zeker als tip wil geven: de Manly Market Place. Elk weekend verleiden de marktkraampjes je met kleding, originele souvenirs en farmer food. 

En ben je in Sydney, dan ga je zeker ook even naar Bondi Beach. Lees er hier alles over.