Curaçao

Azuurblauwe zee, parelwitte stranden, palmbomen in overvloed en een indrukwekkende onderwaterwereld. Op dit Caribische eiland kom je volledig aan je trekken.

curacao-strand

Stranden
De leukste manier om alle mooie stranden op Curaçao te ontdekken is per auto. En dan 't liefst in een stoer bakkie, zoals de Suzuki Samurai: een jeep met open dak. 

cas-abao-curacao

Cas Abao
Cas Abao is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Curaçao. Naast chillen onder een palmboom leent deze spot zich perfect voor diverse watersporten. Je kunt hier duiken, snorkelen, kajakken en springen op een grote watertrampoline. Om bij Cas Abao te komen cross je eerst over een landweggetje langs veel cactussen. Een bumpy ride waar zo'n jeep goed van pas komt.  

Grote knip
De locals noemen Grote Knip ook wel Playa Abou en komen hier graag om te barbecueën en te relaxen in de schaduw. De enige voorziening hier zijn strandbedjes die je kunt huren, maar meer heb je ook niet nodig. Het helderblauwe water, een plateau in zee waar je vanaf kunt duiken, en de mooie snorkelspot is genoeg.

curacao-grote-knip

Jan Thiel
Dit is Nederland in de tropen. Wederom een heerlijke zee, fantastische loungebedden (matrassen op het strand), goede restaurants en strandtentjes. Nadeel: het is enorm toeristisch. Maar wie van westerse standaarden houdt, wordt hier zeker gelukkig. 

Blauwbaai
Een fijne plek als je een dag rustig aan wilt doen in gezelschap van een goed boek, een verse smoothie en een koud biertje. Je komt er via het BlueBay Resort, maar je hoeft daar niet te verblijven om gebruik te maken van het strand. Ook hier kun je natuurlijk weer prachtig snorkelen!

curacao-blauwbaai
curacao-blauwbaai-1

Sea Aquarium Beach
Het meest swingende strand van het eiland waar je op elk stuk een beachbar tegenkomt. Het strand is verdeeld in Mambo-, Wet ’n Wild-, Lions Dive- en Cabana Beach. Tijdens de Happy Hours gaat het helemaal los met DJ's en dansende strandgangers. Buiten deze feestende uren om is het een prachtig strand waar je
–als enige op Curaçao-  niet over schelpen en koraal hoeft te lopen om de zee in te gaan. 

curacao-pirate-bay

Pirate Bay
Leuk klein strandje met een gelijknamige strandtent. Op zondagochtend krijgen kinderen hier zwemles in de zee. Zelf kun je hier uiteraard ook een duik nemen. Verder is Pirate Bay de beste plek om je PADI te halen of om een shore dive te doen. Regel dit bij The Dive Shop.

Restaurants
De restaurants op Curaçao zijn vrij prijzig. Dus mocht je vakantie vieren met een niet al te ruim budget, doe dan boodschappen bij de lokale supermarkt. Hier scoor je voor ontbijt en lunch heerlijk vers fruit. Kies ’s avonds voor vis van de BBQ, een goede steak of een frisse salade. Bijvoorbeeld bij Chill Beach Bar & Grill.  Ook De Gouveneur is een tip. Dit restaurant ligt middenin Willemstad en heeft een gezellige binnentuin. Ten slotte is Karakter een bezoekje waard om te lunchen met het mooiste uitzicht op zee. 

karakter-curacao

Doen

  • Langs de weg een ‘batidos’ bestellen. Dit zijn smoothies die je zelf kunt samenstellen (ga voor de gezonde variant met vers fruit en crushed ice). Overal langs de weg vind je kleurige hutjes waar ze deze vitaminebommen verkopen. 
  • Bezoek de drijvende markt in Willemstad en koop daar groente en fruit.
  • Check elke dag waar de happy hours zijn. Tijdens dit voordelige cocktailfestijn geniet iedereen van een Amstel Bright, Caipirinha of een verse smoothie.  
  • Leg 's nachts flessen water in de vriezer en neem deze bevroren mee naar het strand. Zo heb je de hele dag koud water!

Meer tropische chillheid? Wat denk je van Bocas del Toro?