thailand koh lipe

Op haar opvallende turquoise fiets trapt Larissa dagelijks door Amsterdam. Als makelaar kom je nog ‘ns ergens. Die fiets ruilde zij afgelopen januari echter in voor de turquoise zee. Zij had namelijk een reisje voor de boeg: eilandhoppen in Thailand. En dat was niet mis!

Waarom Thailand?
“Ik wilde graag de winter in Nederland ontvluchten en had heel veel zin in zon, mooie natuur, hagelwitte stranden en een relaxte cultuur.”

Had je een reisplan of ging je op de bonnefooi?
“Half. Ik had niets geboekt behalve de eerste vier nachten bij een basic yoga retrait op Koh Yao Noi.”

Welke stranden op Thailand zijn je favoriet?
“Met stip op één: Haad Yao Beach op Koh Phangan. Ik had een bungalow aan dit strand geboekt, zonder echt uit te zoeken of ’t wat was. Met een flinke kater kwam ik daar aan en het bleek een match made in heaven! Haad Yao Beach ligt in het noordwesten van het eiland,  waar een relaxte hippie vibe hangt. Geen backpackers hysterie waar het eiland vooral eigenlijk om bekend staat! Het is er rustig, de paar strandbarretjes zijn romantisch aangekleed, er hangen schommels en hangmatten en dagelijks worden er volleybalwedstrijdjes georganiseerd. Een groot everzwijn heeft op het strand zelfs zijn thuis gevonden."

Ook Bamboo beach op Koh Lanta is een leuke stop als je een scootertocht maakt over het eiland. En Sunrise Beach op Koh Lipe is heel mooi!”

thailand7.jpeg
thailand8.jpeg

Is Thailand het land met hagelwitte stranden en azuurblauwe zee?  
“Écht hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee vond ik op Koh Lipe. Zo wit had ik de stranden nog nergens gezien. Koh Lipe leek een beetje op de Gili’s, maar Sunrise beach was nog uitgestrekter.”

thailand1.jpeg

Welke 5 items moeten er in de backpack mee?
“Ik ga nooit weg zonder mijn E-reader en een speakertje om reggae muziek te draaien. Ook een lakenzak en oordopjes neem ik altijd mee. De bungalows in Thailand zijn vaak basic en om de een of andere reden lagen er altijd fleecedekens klaar. Alsof ze voorbereid waren op winterse temperaturen ;-).”

Lekkerste beachdrankje?
“Overdag een mango of banana lassi en ’s avonds een Chang biertje.”

Zijn er strandfeestjes of gezellige barretjes?
“OVERAL! Dat maakt Thailand zo leuk. Ik ben niet op de full moon party geweest, maar Thailand staat toch wel bekend om de chille strandtentjes. Zo kun je op Koh Tao helemaal uit je plaat gaan bij Fishbowl.”

thailand12.jpeg
thailand10.jpeg
thailand9.jpeg

Hoe is het vervoer geregeld?
“Perfect. Op iedere straathoek kan je de bus en/of boot naar de volgende bestemming regelen. Vaak krijg je bij vertrek een sticker op je shirt en zo weet iedereen waar je naartoe gaat. De prijzen variëren wel vaak en zijn soms schreeuwend duur in vergelijking met local bussen, dus even rondvragen is geen slecht idee. Zo heb ik een uur in de bus gezeten voor 20 cent, maar ook een keer een uur voor 20 euro.”

Wat zijn de ja’s & nee’s in Thailand?
Ja: "Met local bussen reizen, scheelt zoveel geld en het geeft je het gevoel dat je iets spannender aan het reizen bent."
Ja: "Een aantal dagen yoga bij Island Yoga op Koh Yao Noi. Een relaxte locatie met goede yogalessen op een nog redelijk onbekend eiland."

Nee: "Ga absoluut niet naar toeristische dierenattracties en zeker niet met olifanten. Dat is echt dierenmishandeling!"
Nee: "Let in Koh Tao goed op wanneer je een scooter huurt. Veel verhuurders werken samen met de maffia en voor je het weet ben je honderden euro’s lichter. Ik heb veel verhalen hierover gehoord."

Verlaat de Thailand niet voordat je…..
"’s nachts met je backpack matties in de zee hebt gezwommen!"

thailand2.jpeg
thailand4.jpeg
thailand5.jpeg
thailand3.jpeg