Dit zijn de 5 leukste strandsteden wereldwijd

Sommige steden hebben het complete pakket: een heerlijk klimaat, interessante cultuur, leuke winkels, bruisend uitgaansleven en… een strand! We zetten de favoriete strandsteden voor je op een rijtje.  

foto: travelchannel

foto: travelchannel

Barcelona

Misschien wel de leukste stad van Europa als je een citytrip combineert met het strand. In Barca barst het van de mooie pleinen, bouwwerken en winkelstraatjes.
Het strand ligt in de wijk Barceloneta waar je een shop/cultuur/stranddag voldaan eindigt met sangria, tapas en seafood paella. 

 

Kaapstad

foto: sa-adventures

foto: sa-adventures

Een luxeprobleem: met ruim 20 stranden rondom Kaapstad is het moeilijk kiezen waar je neerstrijkt. Surfers, families, en rustzoekers komen ruimschoots aan hun trekken. Het bekendste strand is Clifton Beach, opgedeeld in vier delen met ieder zijn eigen publiek. Ook Camps Bay Beach is een drukbezochte plek. Het brede strand en de boulevard met palmbomen is voor velen een ideaal plaatje. Het enige nadeel van deze kustbestemming is dat het water erg koud kan zijn. Kaapstad ligt namelijk aan de Atlantische oceaan met Antarctica als (verre) overbuurman. 

foto: rahlat

foto: rahlat

Singapore

Een strand in Singapore? Jazeker. Singapore is een archipel dat oorspronkelijk bestond uit tropisch regenwoud. En tropisch betekent hier mooie stranden. In het weekend verruilen hardwerkende expats het central business district voor het nabij gelegen eilandje Sentosa. Hier vind je een 2 km lange kustlijn met veel luxe resorts. Laat deze glamour je niet afschrikken, er zijn ook genoeg rustige stukken waar je onder een palmboom kan relaxen. 

Sydney

foto: stayz

foto: stayz

foto: australie

foto: australie

Bondi Beach is een paradijs voor surfers en strandliefhebbers. Naast de fantastische baai vind je in Bondi ook veel hippe cafeetjes en winkels. Een andere populaire kustplaats bij Sydney is Manly Beach. Ook hier zijn de strandcondities perfect: goede surf en een beach lifestyle om van te houden. Lees hier meer over Bondi Beach en hier over Manly!  

Los Angeles 

Venice Beach! Het bekende strand van LA waar je struikelt over rolschaatsende California girls, surfdudes en spierbundels die hun workout doen. Wandel over de Venice Boardwalk richting de Santa Monica Pier en oordeel zelf of de clichés die je in Amerikaanse series ziet echt kloppen ;). 

foto: lahomeandstyle

foto: lahomeandstyle