Op surfvakantie met Surfana

Summertime flies. Het is alweer eind augustus en de meeste zomertrips zitten erop. Goed moment om weer uit te kijken naar een volgende vakantie en dat kan onder andere met Surfana Surftrips. Zij organiseren het hele jaar door reizen naar de vetste surfbestemmingen. In het najaar naar Frankrijk en Portugal en volgend jaar zomer richting de Malediven. Carine van den Berg is host en directeur van Surfana Surftrips en vertelt je hier meer over.
 
Allereerst benieuwd waar jij het najaar te vinden bent. Een warm surfoord of aan de kust in Nederland?
Vanaf eind september zitten we met Surfana in Moliets, Zuid-Frankrijk. Drie weken later gaan we via Spanje door naar het zuiden van Portugal. Dus ja, een warm surfoord :)

surfvakantie

Met Surfana delen jullie de love-passion-freedom lifestyle met mensen die houden van het strandleven.  Wat houdt deze lifestyle precies in?
Dat we vanuit ons hart leven en dat graag willen delen met zoveel mogelijk mensen. We delen een passie voor surfen en zoeken de vrijheid op. De vrijheid om te doen wat je het liefste wilt doen!

surfvakantie

Voor wie zijn de surftrips?
Voor iedereen die wil (leren) surfen vanaf 21 jaar. Het mooiste is om met een gezellige groep mensen deze trip te beleven en samen te surfen. Er gaan instructeurs mee en er wordt 5x per week coaching gegeven zodat iedereen aan zijn/haar niveau kan werken. 
 
Jullie surftrips dit najaar gaan richting Frankrijk en Portugal. Vertel… 
In Frankrijk hebben we een villa in het bos op 10 minuten afstand van het surfstrand. Het voordeel van surfen in het najaar is dat er weinig toeristen zijn, dus rust rondom de villa en in het water! Elke avond eten we met z’n allen en delen we mooie verhalen. Verder kijken we surffilms, spelen we spelletjes en chillen we bij het zwembad. Ook tof: half oktober zijn er wedstrijden van de World Surf League in Hossegor waar je de pro’s ziet surfen.  Wat we ook vaak doen is een dagje naar San Sebastian. Spanje is namelijk lekker dichtbij.  

surftrip
surfen in frankrijk

In Portugal hebben we een authentieke villa op een klif vlakbij Lagos. Vanaf de klif loop je zo het strand op. We zitten aan de zuidkust, maar gaan ook veel naar de westkust om te surfen. Elke ochtend checken we de surfvoorspelling en gaan we richting het strand waar de beste golven zijn. ’s Avonds hangen we bij de villa rondom een kampvuur. Dit jaar organiseren we trouwens speciale Surf & Food en Surf & Yoga weken. Bij de Surf & Food weken volg je een kookworkshop van onze chef Annie (ook bekend van de catering van het Surfana Festival). Bij de Surf & Yoga weken is er elke dag een yoga les!  

Hoe ziet een dag eruit tijdens een surftrip?
We starten met een surfsessie. Daarna is er geen strakke planning. We doen waar we zin in hebben en zorgen ervoor dat iedereen een mooie tijd heeft. Soms worden er uitjes georganiseerd zoals een wijnproeverij, of we gaan de omgeving verkennen. Maar er kan natuurlijk ook de hele dag gesurft worden! 

Bij een surfbestemming denk je niet meteen aan de Malediven, maar toch is dit ook een van jullie surftrips in de zomer van 2016. Ziet er te cool uit! Hoe zijn jullie hier beland? 
Het bijzondere van een surftrip op de Malediven is dat je op een boot zit. De Malediven bestaat uit vele eilanden die per boot het makkelijkst te bereiken zijn. ‘s Ochtends bekijken we de voorspellingen en varen we naar een spot waar meestal weinig anderen in het water liggen. Tussen de surfsessies door kan je snorkelen of een onbewoond eiland bezoeken. Het is echt een droomlocatie voor een surftrip en dat is de reden dat we er naartoe gaan!

surfen malediven

Wil je mee? Check Surfanasurftrips voor meer info, data en prijzen!