Op dit Australische eiland kun je leven als in Expeditie Robinson

Stel je een onbewoond eiland voor met een vuurtoren, wandelroutes en een tentenkamp voor 15 man (zonder sanitaire voorzieningen) waar bijna alles geoorloofd is. Dat is de 1770 Castaway trip aan de oostkust van Australië. Als bonus vliegt piloot Bruce je hiernaartoe en land je op het strand! Vraag of hij in zijn Cessna 174 zero G kan vliegen (gewichtloosheid) en voor je het weet zie je opeens jouw telefoon door het vliegtuig zweven.  

Nadat Bruce iedereen heeft gedropt volgt er een briefing over de gevaren op het eiland (slangen, spinnen, verdwalen en verdrinken) en dan vliegt hij weer terug naar het vaste land… In geval van nood is het alleen mogelijk een radiosignaal uit te zenden of een vuurwerkpijl de lucht in te knallen. Nu maar hopen dat niemand in een slang stapt. Sta hier trouwens niet te lang bij stil. De komende dagen staan namelijk in het teken van het eiland verkennen, beerpong, kampvuur, kajakken, wijn uit een kartonnen doos, vis vangen, skinny dippen en zelfgemaakte stoofpot. Kortom, one big party!

Zo ziet een dag er ongeveer uit: je klimt over de rotsen om oesters te bikken. Een verser ontbijt dan dit krijg je echt niet. Ook kun je gaan vissen en strandjutten. Vervolgens loop je een trail naar Pancake Creek. Met een beetje geluk ben je getuige van een migratie duizenden blauwe krabben met rode poten (soldier crabs). Bizar fenomeen! Omdat zo'n ontdekkingstocht door de brandende zon best zwaar is hang je 's middags rond op het strandje en dobber je wat rond in de kajak in de hoop dat er zeeschildpad of dolfijn voorbij zwemt. Yes, die zijn hier namelijk ook! De twee avonden wordt er gedronken, gedanst en beerpong gespeeld.  

Zodra de drie dagen erop zitten landt Bruce weer op het strand (het moet wel eb zijn) met een nieuwe lading survivors en vlieg je terug naar de bewoonde wereld, Agnes Water. En eerlijk is eerlijk...Toch best relaxt om dan weer te kunnen douchen!

Lijkt dit je wat en reis je door Australië? Check 1770 Castaway voor alle info! 

Bekijk ook de tips voor Bondi Beach en Manly Beach.