Wanneer je de speedboot afstapt en de laatste meters (met bagage op de rug) door het heldere water loopt om Koh Lipe te bereiken zie je het al... paradijs! Dit kleine eiland is het meest zuidelijke eiland van Thailand en ligt slechts 40 km van Langkawi, Maleisië vandaan. Hoewel het op veel Thaise bestemmingen stikt van de toeristen is het op Koh Lipe nog vrij relaxt. Je vindt hier geen auto's en grote resorts, maar leuke guesthouses en lopend verken je makkelijk het eiland. 

koh-lipe-boot

Slapen
Er zijn drie stranden op Koh Lipe waar veel accomodaties te vinden zijn. Voor ieder budget wat. Mocht je het als backpacker zuinig aan willen doen, loop dan wel langs diverse guesthouses en check de kamers voordat je het boekt. Zo voorkom je dat je een nacht doorbrengt tussen kakkerlakken in een klamme ruimte. Ik boekte via booking.com een goede deal: het Wapi Resort op Sunrise beach. Hele aardige Franse eigenaar die veel over het eiland vertelt. Het resort heeft diverse huisjes, van luxe tot basic. En mocht je twijfelen met welke smoothie je de dag begint, kies de kokossmoothie. 

koh-lipe-reggae

Koh Lipe dagindeling
Eenmaal gesetteld, wil je eigenlijk maar 1 ding en dat is chillen op het strand. Maar mocht je de moeite nemen om van de sarong op te staan en op 'avontuur' te gaan, kan dat als volgt:

  • Start de dag met badderen in de zee en ontbijt met vers fruit, roerei en koffie.

  • Ga op mooie schelpenjacht op het meest rustige strand van Koh Lipe, Sunset beach.

  • Bestel een smoothie bij Boom Boom cafe op Sunset beach. (foto hieronder)

  • Loop richting Sunrise beach of Pattaya beach en maak een tussenstop bij Reggae Home Bar. Uit het niets verschijnt daar opeens het reggae walhalla van het eiland.

  • Lunch met fruit, curry of pad thai en maak je klaar voor de volgende activiteit...

  • Snorkelen! Bij veel accomodaties zijn er gratis snorkelsets aanwezig. En mocht je in een sportieve bui zijn, snorkel dan naar het mini-eilandje voor de kust van Sunrise beach.

  • Droog op met een Chang biertje met het uitzicht van love birds die de cliché strandfoto maken.

  • Eet vis van de bbq in een van de vele restaurants en haal het toetje bij Pancake Lady in de hoofdstraat. Dit oude vrouwtje laat elke voorbijganger zwichten met haar 'Yoohoo yoohoo' geroep voor een Thai pancake.

  • Sluit de avond vervolgens af met cocktails bij Mellow Mango, speel een potje Jenga en vraag de barman of hij de meest bizarre Japanse Youtube-filmpjes wil aanzetten.

Boom boom ko lipe.jpg

Nog meer paradijselijke eilandjes? Lees alles over de Gili eilanden en Bocas del Toro