Aan de westkust van Portugal ligt het prachtige Ericeira. Dit vissersdorpje ligt op een uur rijden vanaf Lissabon en is daarom voor de inwoners van de hoofdstad de perfecte weekendtrip. Begrijpelijk, de sfeer in Ericeira en omgeving is heel chill. Geen grote resorts en drukke boulevards, maar persoonlijke guesthouses en kleine straatjes met goede visrestaurants. Ook is Ericeira een populaire kustplaats voor surfers. 

Ericeira village
Ericeira strand

Doen en zien in Ericeira

  • Slenteren door het dorpje en veel foto's maken van de authentieke Portugese tegeltjes die de buitenkant van veel huizen versieren.

  • Bij Ericeira zelf vind je kleine strandjes, maar mocht je willen surfen dan moet je naar Ribeira D'ilhas of Foz de Lizandro. Ga je naar Foz, doe dit per fiets of scooter. Vanuit Ericeira is dit maar 20 minuten fietsen en de route langs de hoge kliffen is fantastisch. Bij de meeste verhuurbedrijven kan je een surfboardrek erbij huren voor aan je tweewieler, zodat je met je eigen board op pad kan.

  • Yogales nemen in de tuin van Amar Hostel. Relaxt in het frisse gras zonder overal zand.

Tegeltjes ericeira.JPG

Slapen
Naast huisjes en hotels zijn in Ericeira veel hostels/guesthouses te vinden. Heel leuk en goed voor je budget omdat je er zelf kunt koken. Laat je niet afschrikken door het idee van een grote dorm met 12 bedden. (Die 12 bedden dorms zijn hier sowieso niet). Bij de meeste adressen kun je ook een privé-kamer boeken. Hierbij mijn slaaptips in Ericeira:

  1. Blue Buddha Beach House. Word wakker, open de gordijnen en geniet van het uitzicht over de oceaan.

  2. Amar Hostel. Gezellig hostel in hartje Ericeira: fietsverhuur, koffiebar, fijne tuin en bar!

  3. Chill Hill. Vriendelijke staff, drie locaties in Ericeira en het is erg schoon.

Eten en drinken
Als je keihard wilt feesten in een club, dan is Ericeira misschien niets voor jou. Er zijn echter wel genoeg restaurantjes te vinden en een paar kleine barretjes. Wandel door het dorp en je komt genoeg leuks tegen. Zin in iets anders dan verse vis van bbq? Probeer Uni Sushi. Jawel, ook hier is het geen straf om sushi te eten. Voor een gezonde lunch en fruitshakes ga je naar Sunset Bamboo Bar. Tof tropisch sfeertje!

sunsetbamboobar

En dan tot slot de leukste bar van Ericeira: Tubo bar. Hier komt iedereen met hun bruine koppies samen voor een biertje of gin-tonic. De avond begint met reggae (soms is er live-muziek) en gaat over op house zodat iedereen op straat losgaat. 

tubo ericeira

Mocht je tijd over hebben: ontdekt de zuidwest kust van de Algarve!